puzzelstukjes GROUP7

MAAK IN 3 STAPPEN EEN SUCCES VAN JE SEO

Drie stappen naar een succesvol SEO:

1.     Analyseer de belangrijkste zoekwoorden voor een optimale SEO

Begin met een zoekwoordenanalyse. Welke woorden worden er in die zoektocht nu hoofdzakelijk ingetypt? En hoe worden die dan het vaakst geschreven? Dat kun je vrij simpel achterhalen in google via het zoekscherm (de woorden worden dan vanzelf aangevuld) en door onderaan de eerste pagina de gerelateerde zoekwoorden te bekijken.

De zoekwoordenplanner van Adwords is de bekendste gratis tool om je analyse nog wat te verfijnen. Je kunt hier ideeën opdoen en de prestaties van een potentiële zoekterminologie bekijken. Dit is overigens ook handig voor je SEA. Als laatste zorg je voor een selectie van boven genoemde methodes. Deze woorden laat je overal (bijv. aan het begin van je platte teksten, in je metaomschrijving en je headers) in je website terugkomen. Hoe vaak laat je je zoekwoorden terugkomen? Er is geen heilige graal maar je moet niet overdrijven. De tekst wordt dan al snel erg technisch. Gebruik de woorden alleen waar ze van toepassing zijn. Reken maar dat je zo goed gevonden wordt!

2.     Zet in op Content marketing

Maar liefst ¾ van de foodbranche zet nog niet actief in op content marketing, een ander resultaat uit ons onderzoek naar de belangrijkste trends in food-commerce. Dat is een gemiste kans want met contentmarketing kom je er wel. Zorg dat je een goed en pakkend verhaal verteld, dat blijft je namelijk bij. Zo weet je nog precies de sprookjes van vroeger na te vertellen en is de theorie achter de Balanced Score Card je toch echt ontglipt. Een verhaal moet sprekend zijn, dan vergeet je het nooit meer.

Verder is het belangrijk om het persoonlijk te maken, spreek je doelgroep, maar nog liever de persona’s binnen de doelgroep aan. Uiteindelijk zijn het ook de persona’s die je producten kopen. Bij 1 van onze klanten spraken wij de persona Pim aan met onze content. Pim is P&O medewerker en koopt de relatiegeschenken in. Pim werkt met een budget en vindt het belangrijk om te weten wat een geschenk kost. Hij wil ook weten of het in voorraad is. Daarom hebben we de prijs en informatie over de beschikbaarheid van de artikelen prominent vermeld. Als laatste wilde Pim graag zijn persoonlijke touch verwerken in het geschenk.  Daarom hebben wij de mogelijkheid voor het toevoegen van een persoonlijke boodschap op een kaartje toegevoegd. Zorg ervoor dat je weet wie je wilt bereiken met je content en speel daarop in.

3.     Een betere SEO door het vergroten van het aantal interne en externe links

Gevonden wordt je niet alleen via je eigen website maar ook via andere websites. Zorg dus dat je content plaatst bij al jouw partners. Zo kan een zoeker je ook vinden via andere kanalen. Ook hier geldt, bescheidenheid siert. Overdrijf niet, dan lijkt het bijna alsof je betaald hebt voor de geplaatste linkjes. Een ander effectief middel is het vergroten van de interne links op je website. Je wordt daardoor beter vindbaar. Zo maakten wij voor 1 van onze klanten verschillende pagina’s voor hetzelfde product, verkrijgbaar op verschillende locaties. Hierdoor verbeterde de vindbaarheid aanzienlijk.

Nog een extra tip: YOAST is een nuttige gratis tool (plugin) voor WordPress websites die je helpt je SEO te optimaliseren.

Is dat dan alles? Nee, er kan nog veel meer benoemd worden.  Maar hiermee leg je de basis voor een succesvolle start met SEO.

SEO is een duurzaam en effectief middel om te zorgen voor meer traffic naar je website, de volgende stap is ervoor te zorgen dat je bezoekers vasthoudt zodat deze overgaan tot een aankoop.

Scroll naar boven